Србија

НАШ НАЈПОЗНАТИЈИ МЕТЕОРОЛОГ ОТКРИО: Ево до када ће трајати Михољско лето

По свему судећи, још ћемо уживати у топлом времену

Некада смо се почетком новембра санкали, а данас уживамо у температурама од готово 30 степени. О михољском лету и невероватним температурама за ово доба године данас је у емисији „Кец на једанаест“ говорио метеоролог Недељко Тодоровић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је рекао, продужава се михољско лето и данашњи дан биће најтоплији у овом месецу.

– Како које године, али овакве временске прилике су типичне за октобар. Од краја септембра, па чак и до почетка новембра, време буде топло и лепо, мада је оваква ситуација карактеристична за прву половину октобра месеца. Овакво време наставиће се и надаље судећи према струјањима изнад европског континента. До 31. октобра сигурно ћемо имати овако лепо време. Од сутра ће температура бити мало нижа. Максимална температура је углавном током месеца била од 20 до 24 степена. У првој седмици новембра наступиће мањи пад температуре те ће максималне вредности бити од 15 до 19 степени, што је и даље изнад просека и биће врло мало облака. Имаћемо више сунца и суво време. Више облачности могуће је да буде сутра, тачније у ноћи између уторка и среде. У кошавском подручју биће ветровито – рекао је за К1
метеоролог.

Суштинских промена времена, како је објаснио, неће бити у наредних петанест дана.

– Прогноза на дуги рок је незахвална јер је пракса показала да се очекивања не остварују. Медији воле катастрофичне и драматичне наслове. Не могу да кажем каква ће бити предстојећа зима, али највероватније је да ћемо имати просечну зиму. У два до три наврата биће хладноће са снежним данима у трајању од седам до десет дана. Између тога опет ће бити топло, и не видим суштинску разлику у односу на претходне зиме, мада су претходне три до четири биле са нешто мање снега. Може бити нешто више снега ове зиме, али и то је у нивоу просека – додао је Недељко Тодоровић.

Извор: Телеграф.рс