Свет

НАТО УПОЗОРИО СВОЈЕ ЧЛАНИЦЕ: Путин покренуо свој „нуклеарни воз“ (ВИДЕО)

Британски Тајмс пише да Владимир Путин шаље „нуклеарни војни воз“ на фронт у Украјини због страха од ескалације борби која им у последње време не иде од руке.

Тврде да се Путин спрема да тестира нуклеарно оружје за масовно уништење на границама Украјине и да је НАТО на то упозорио своје чланице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Кремљ је сигнализирао своју спремност за значајну ескалацију пошто Русија губи тло на бојном пољу. Страховање због Путинових ранијих наговештаја да би могао да прибегне таквој тактици јуче је појачано тврдњама да је воз којим управља тајна нуклеарна дивизија ишао за Украјину“, пише Тајмс.

У централној Русији, фотографисана је војна колона возила за коју се верује да иде ка Украјини, која припада јединици која управља централним складиштима нуклеарног оружја.

Конрад Музика, аналитичар одбране са седиштем у Пољској, рекао је да је воз повезан са 12. главном управом руског Министарства одбране, која је одговорна за „нуклеарну муницију, њено складиштење, одржавање, транспорт и издавање јединицама“.

То би могло значити да се нуклеарно оружје одводи на фронт, користи за обуку, или би то могао бити покушај Путина да запрети и застраши Запад. Иако Кремљ тврди да је покретање нуклеарног рата неприхватљиво, Путин је пре анексије четири украјинске територије рекао да би сваки напад на Русију покренуо нуклеарни рат, па је ситуација сада још напетија.

Извор: Кликс.ба