Свет

НЕМАЧКИ МИЛИОНЕР ПОГИНУО СА ПОРОДИЦОМ У ПАДУ АВИОНА!

Немачки предузетник и милионер Рајнер Шалер и његова породица били су у авиону који се срушио у Карипско море близу Костарике, саопштила је влада. Извор у костариканском министарству јавне сигурности потврдио је за АФП да су Шалер(53) и пет особа на попису путника авиона.

Раијнер Шалер је оснивач и председник немачке фирме РСГ-Гроуп која управља теретанама МцФит. Немачки дневник Билд пише да је путовао са супругом, с њихових двоје деце и с још једним мушкарцем. Међу путницима авиона су и 44-годишњакиња, 40-годишњак и двоје малолетника немачких држављана, те 66-годишњи пилот, Швајцарац, наводи се у службеном извештају.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тела одрасле особе и малолетника који још нису идентификовани, пронађена су у суботу у мору. Пронађени су и неки предмети, међу њима путне торбе, као и део трупа авиона. Превезени су у Лимон, у истоименој покрајини.

Име му се спомињало у вези с несрећом на фестивалу
Из те луке, око 160 км удаљене од главног града Сан Хосеа, испловила су у недељу ујутро два брода обалне страже како би наставила потрагу. Авион на приватном лету полетео је из Мексика и изгубио везу с контролним торњем у Костарики око 18 сати у петак близу Лимона, где је требало да слети.

Ланац нискотарифних теретана МцФит који је основао Шалер, највећи је у Европи (165 дворана у Немачкој и више од 250 у остатку Европе).

Име Рајнере Шалера се спомињало у вестима о несрећи на фестивалу електронске музике Лове Параде 2010. у којој је погинула 21 особа, а 500 је повређено у стампеду у бетонском путничком тунелу, где се одржавао догађај. Рајнер Шалер је преузео „моралну одговорност“ за несрећу.

 

Извор: Индекс , Блиц