Спорт

НОЛЕТА САМО ЈЕДНА СТВАР МОЖЕ СПАСИТИ ДАЉЕГ ПОНОРА! Очекују га важна два месеца

Фото: јутјуб

Најбољег српског тенисера очекују важда два месеца.

Најновија АТП листа није донела велике промене када су најбољи тенисери планете у питању. На листи ТОП 10 тенисера света догодила се само једна промена, али се измене врло брзо очекују.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када је реч о водећима, Карлос Алкараз, Рафаел Надал, Каспер Руд, Данил Медведев и Стефанос Циципас и даље држе своје позиције, с тим што се мора нагласити да се грчки тенисер са нових 105 бодова опасно приближио позицији „број четири“.

Новак Ђоковић са 4.320 поена и овог понедељка налази се на седмој позицији АТП листе, али сви навијачи српске тенисек иконе са нестрпљењем ишчекују званично обавештење везано за Новаково учешће на Мастерс турниру у Паризу. Да подсетимо, недавно је Ђоковићев тренер Горан Иванишевић изјавио да није стопроцентно сигуран да ће се Новак наћи на Мастерсу у француској престоници што би аутоматски значило и губитак 1.000 бодова што би довело до новог пада на листи најбољих.

Када је реч о осталим српским тенисерима, једино је пад на листи забележио Душан Лајовић. Он је назадовао шест позиција и тренутно је 87. играч планете. Са друге стране Миомир Кецмановић напредује корак, по корак и тренутно је на позицији 28. Филип Крајиновић се попео једно место и заузима 52. позицију, док је највећи скок остварио Ласло Ђере. Он се са 712 поена налази на 75. месту АТП листе.

 

 

Извор: Република