Спорт

Новак освојио Астану, нестварном игром победио Циципаса

НОВАК Ђоковић је савладао Стефаноса Циципаса 2:0 (6:3, 6:4) у сетовима у финалу атп турнира серије 500 у Астани.

Српски тенисер је у данашњем мечу дошао до 90. трофеја у каријери, а то је успео импозантном игром против мотивисаног грка који ни у деветом финалу серије 500 није дошао до трофеја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обојица су чували свој сервис и фантастично сервирали. Није било брејк лопти до осмог гема, када је Новак Ђоковић успео да дође до две, искористио је прву, а након тога је без много проблема потврдио брејк и уписао први сет.

Треба истаћи да је Новак на први сервис ривалу дозволио да узме само три поена у првом сету, а то му је у многоме отворило простора да нападне ривала и за 32 минута поведе.

Наставили су у другом сету у истом маниру, на свој сервис обојица су били сигурни. Треба истаћи да је у 10 одиграних гемова Новак Ђоковић убацио чак 82 посто првог сервиса, а то му је отворило прилику да лако долази до гемова.

И трећем гему напао је Србин поново и дошао је до нове гем лопте, а након два изједначења и исто толико брејк лопти у гему одбранио се Циципас.

У наредном гему наставио је Ђоковић са сервеском клиником, поново га је добио „нулом“.

Са осам узастопних поена дошао је Ђоковић до три брејк лопте. Прву није искористио, али другу јесте и повео је заслужено са 3:2. У наставку није имао много проблема српски тенисер да потврди брејк.

До краја меча обојица су чували свој сервис, те је Новак Ђоковић рутински уписао нову победу и 90. трофеј у каријери.

 

Извор: Новости.рс

Ознаке