Србија

НОВИ ХАОС У КВИЗУ НА РТС-у: Такмичарка ОДБРУСИЛА водитељки због АКЦЕНТА! (ВИДЕО)

Водитељка популарних квизова на Јавном сервису, Кристина Раденковић, често се шали на свој рачун, а једна од главних асоцијација на њу гледаоцима су чувени акценти и исправљање такмичара које она практикује.

Последња у низу занимљива ситуација догодила се у последњој епизоди квиза „Стигни ме ако знаш“, где је Кристина најавила такмичарку Александру Ковачевић из Јагодине, која је иначе професорка српског језика и комуниколошкиња.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, на питање водитељке како се правилно акцентује њено име, такмичарка јој је доскочила.

– Исправно је Алèксандра или не? – упитала је водитељка, на шта је Александра одговорила:

– Није, пошто су ми родитељи дали име Алексàндра, а имена не подлежу акцентолошкој норми, тако да ћемо остати на Алексàндра, али можемо да коригујемо „комуниколошкињу“, у „комуникологицу“, јер се именица изводи од именице „комуниколог“, а не од придева „комуниколошки“, па кад смо већ на РТС-у, хајде мало да научимо нешто – рекла је учесница.

Међутим, иако је у првом тренутку била помало шокирана излагањем такмичарке, што се могло видети по њеном изразу лица, Кристина се убрзо снашла, те јој у свом маниру, кроз осмех, одговорила.

– Хвала Вам Александра, нека сте ми рекли, тј. нашем сценаристи. Тако и треба, ја волим кад неко покаже снагу – рекла је Кристина Раденковић, након чега су се обе насмејале и наставиле даље емисију.

Поменуту ситуацију погледајте у четвртом минуту видео прилога:

Извор: Курир.рс