Русија

Огласила се Захарова: „А шта сте ви урадили Србији“?

Марија Захарова оценила је данас да су смешне изјаве које се пласирају у европским земљама да је Русија одлучила да „нацрта нову мапу Европе“.

„А придике о прекрајању граница које се шаљу с друге стране океана подједнако су смешне“, изјавила је Захарова и указала да је НАТО бомбардовање СР Југославије била подршка преобликовању граница Србије и коцкању САД са независношћу Косова, пренси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она каже и да је дирнута тврдњама које стижу са запада о томе како је Русија одлучила да црта нову мапу Европе. „Смешно је што се ова идеја изговара у Немачкој која своје тренутне границе има захваљујући сличном цртању нових граница крајем 1980-их.

Није на Берлину да говори о било каквом преобликовању граница с обзиром на страхоте (Другог светског рата) које се памте и не смеју бити заборављене“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Она је као смешне оценила и изјаве које стижу из неких источноевропских земаља које су суверенитет стекле током последњих деценија искључиво кроз преобликовање граница.

 

 

 

 

 

 

Извор: Танјуг