Свет

ОГЛАСИЛО СЕ РУСКО МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ: Сви назначени објекти су погођени

Фото: Твитер принтскрин

Оружане снаге Русије су извеле нове нападе високопрецизним оружјем на објекте војне управе и енергетског система Украјине, саопштено је у понедељак у Министарству одбране Русије.

– Током протекла 24 сата Оружане снаге Руске Федерације наставиле су да високопрецизним оружјем великог домета из ваздуха и с мора гађају објекте војне управе и системе енергетике Украјине. Сви назначени објекти су погођени – наведено је у Министарству.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У правцу Купјанска, ватром из артиљеријског оружја и нападима из хеликоптера ликвидирано је око 160 украјинских војника.

Руска авијација, ракетне јединице и артиљерија су у протекла 24 сата погодиле два управљачка пункта у области насеља Двуречна у Харковској области и Дробишево у Доњецкој Народној Републици, 39 артиљеријских одреда на ватреним позицијама, као и војне снаге и технику на 127 подручја.

Уништено је и шест украјинских складишта муниције у Доњецкој Народној Републици, Херсонској, Харковској и Николајевској области.

Руска артиљерија је уништила украјински вишецевни ракетни систем “Смерч” у насељу Казача Лопањ, као и батерију америчких хаубица М777 на подручју Металовке у Харковској области.

У Николајевској области је уништено складиште горива и база за ремонт наоружања и технике украјинске војске.

Извор: Srbija Danas