Русија Свет

Песков: Покушали су да манипулишу резервама, због тога ће Европа сносити последице наредних 20 година!

Фото: Јутјуб

Сједињене Америчке Државе су почеле да губе живце због одлуке ОПЕК+ да смањи производњу нафте

Американци покушавају да манипулишу својим резервама нафте и таква игра неће донети ништа добро, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– САД су буквално почеле да губе живце због такве одлуке и сада је њихов главни задатак јесте, чак и по цену дестабилизације глобалног енергетског тржишта, да подстакну одлуке какве је, делимично, ипак донела Европска унија у последњем пакету санкција на тему увођење неких ограничења у ценама – рекао је Песков у интервјуу телевизији „Росија 1“.

Песков је додао да САД покушавају да манипулишу својим залихама нафте, избацујући додатне количине тог енергента на тржиште и нагласио да та игра неће ништа добро донети.

Портпарол Кремља је нагласио да одговорна позиција ОПЕК+ балансира хаос који Американци приређују на енергетском тржишту и додао да Американци зарађују невероватно велике количине новца на продаји гаса, а Европљани им плаћају и своју економију тако лишавају конкурентности.

Ситуација с енергентима у наредних 10-20 година ће бити веома жалосна по Европу, сматра Пекосв.

– Производња је отежана, долази до деиндустријализације. Све ово ће у будућности у наредних 10-20 година, имати веома жалосне последице по европски континент – нагласио је портпарол Кремља.

Чланице организације ОПЕК+ су донеле одлуку да од новембра смање производњу нафте за два милиона барела дневно.

Раније је државни секретар Ентони Блинкен изјавио да САД разматрају низ нових мера, између осталог и сарадњу са Саудијском Арабијом, након одлуке ОПЕК+ да смањи производњу нафте.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс/sputnikportal.rs