Свет

„ПОСЛАЛИ СТЕ ПРЕКО 100.000 ВОЈНИКА У ЕВРОПУ БЕЗ РАЗЛОГА“: Амерички официр позива НАТО да…

ПЕНЗИОНИСАНИ потпуковник америчке војске Данијел Дејвис захтевао у свом ауторском тексту од америчких власти да објасне зашто НАТО, на челу са Вашингтоном, наставља да јача своје присуство у источној Европи и распоређује трупе у близини Украјине.

Према речима аутора, упркос речима председника Бајдена да САД неће слати америчке трупе да се боре против руске војске у Украјини, САД су распоредиле сто хиљада војника у источној Европи, а амерички носач авиона изводи вежбе на Јадрану.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како он каже, нико у Вашингтону или Бриселу се „није ни потрудио да објасни америчком народу зашто је то све потребно“, пита Дејвис.

Он је критиковао Белу кућу због изазивања страха и истакао да је умешаност САД у сукоб у супротности са интересима америчке националне безбедности и да ће довести само до ескалације и потенцијалног нуклеарног рата.

-Као што сам рекао на самом почетку, у сукобу између држава Русије и Украјине нема ничега што би угрозило нашу националну безбедност (или безбедност нашег НАТО савеза)- закључио је потпуковник.

У септембру је Владимир Путин, у обраћању нацији, рекао да је Запад прешао сваку линију у својој антируској политици. Према његовим речима, коришћена је и нуклеарна уцена, а високи представници земаља НАТО говоре о могућности и прихватљивости употребе оружја за масовно уништење против Русије.

Раније је шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борељ, говорећи на отварању Европске дипломатске академије, обећао „снажан војни одговор“ Русији у случају употребе нуклеарног оружја у Украјини.

 

Извор: Новости.рс

Ознаке