Русија Свет

Путин је најавио, овај светски поредак је готов, ево где ће бити нови центар света

Председник Русије предвидео је формирање нове конфигурације светског поретка. Ово мишљење изнео је експерт Међународног института за хуманитарне и политичке студије, политиколог Владимир Брутер.

Владимир Путин је говорио на пленарној седници Међународног дискусионог клуба „Валдај“. Лидер Руске Федерације се дотакао теме глобалног светског поретка, и истакао да је стари поредак започео процес промене. Такође је напоменуо, да ће догађаји у наредној деценији играти велику улогу, у обликовању будућег светског поретка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је указао на неизбежне глобалне промене широм света, предвиђајући тешкоће са којима ће се сви суочити.

„Свет се налази на историјској прекретници, испред најопасније и најважније деценије од Другог светског рата“, изјавио је Путин.

Према мишљењу политиколога, западни политичари се држе исте тачке гледишта као и лидер Руске Федерације, али на будућност гледају мало другачије.

„Председник верује, да ће се успоставити нова конфигурација светског поретка. О томе је претходног дана говорио и амерички државни секретар Ентони Блинкен, који је навео да се свет мења, и да у свакој расподели САД треба да буду прве. Заправо, то је због слабљења Европе, што је деградирајући елемент. То је слаба карика Запада, што се види чак и у француско-немачким односима. Када се ситуација погоршала, почели су да се гризу. Ова Путинова изјава је објективна. Нови свет се увек рађа у болу“, истакао је Брутер.

Експерт је такође појаснио, да ће највероватније, земље југоисточне Азије- Кина, Индија и вероватно Индонезија, постати нови центри светског поретка. Политиколог је то објаснио чињеницом, да скоро половина целокупног становништва Земље живи у овом региону.

„Русија ће играти важну улогу у томе. То ће постати европско чвориште за јужну и источну Азију. Русија, због свог географског положаја, разуме сву сложеност“, закључио је експерт.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке