Русија

ПУТИН ПОТПИСАО УКАЗ О ЈАЧИМ МЕРАМА: Ево коме предаје заштиту Кримског моста

Председник Русије Владимир Путин потписао је указ о јачим мерама заштите Кримског моста, саопштио је Кремљ.

– Председник Русије Владимир Путин потписао је указ “О јачим мерама заштите транспорта кроз Керченски мореуз, енергетског моста Руска Федерација- полуострво Крим и магистралног гасовода Краснодарска област-Крим током њиховог рада” – наводи се у саопштењу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се прецизира, координацијом мера ће се бавити Федерална служба безбедности. На кримском мосту експлодирао је камион услед чега су се запалиле цистерне са горивом у оквиру возне композиције која је у том тренутку пролазила.

Услед експлозије дошло је до обрушавања два коловозна дела, док пловни лукови моста нису претрпели никаква оштећења. Према прелиминарним подацима троје људи је погинуло.

Иначе, Кримски мост дуг 19 километара, који повезује Краснодарски крај на руском копну с Кримом, најдужи је мост у Европи и важна је саобраћајна артерија. Отворен је средином маја 2018. године и убрзо је постао покретач економије на том руском полуострву и магнет за туристе.

Намењен је за аутомобилски и железнички саобраћај, а дневно по њему пређе и преко 38 хиљада аутомобила. Сам мост и прилазни путеви ка њему део су руског аутопута А290 Керч−Новоросијск, односно Р260 “Таврида” Керч−Симферопољ−Севастопољ.

Извор: Srbija Danas