Русија

Путин позвао савезнике да му помогну!

Лидер Русије тражи решење за сукобе у Заједници независних држава.

Председник Владимир Путин позвао је све чланице Заједнице независних држава да учествују у проланажењу механизама уз помоћ којих би се решили проблеми сукоба између ових држава чланица. Он је на то позвао остале чланове на неформалном самиту лидера Заједнице независних држава.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„У Украјини се дешавају трагични догађаји, међутим постоје и сукоби између земаља које су чланице Заједнице независних држава, а то захтева развој мера за њихово решавање. У нашем кругу, наравно, отворићемо и питања која се односе на проблеме осигурања безбедности на простору наших пријатељских земаља“, рекао је председник Русије Владимир Путин, преноси РИА Новости.

Подсетимо, Путин се крајем септембра састао са представницима безбедносних и тајних служби Заједнице независних држава, и указао на то да државе окупљене око САД/НАТО/ЕУ покушавају да дестабилизују Русију кроз дестабилизацију руских савезника.

Подсетимо, Заједница независних држава је међународна организација односно савез које чини девет бивших СССР република. Ова организација настала је као одговор на рапсад СССР како би се очувало јединство и економски интегритет држава које су некада биле у саставу ове државе.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО