Свет

ПУТИН СЕ ОВОМЕ НИЈЕ НАДАО – ПЛАН ЈЕ ПРОПАО: Украјинци потукли елитне руске трупе

Ако је анексија украјинских региона требало да послужи као упозорење украјинским војницима да престану да се боре, тај план је пропао, пише угледни Политико.

Украјинске снаге су у понедељак ослободиле више делова земље од руских окупатора, настављајући да их потискују на истоку након успешног ослобођења стратешки важног града Лимана, и на југу, где су, изгледа, Украјинци успели да се пробију. Руске одбрамбене линије су западно од реке Дњепар у Херсонској области.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ову вест је данас потврдио Институт за проучавање рата додајући да су Украјинци у тим биткама победили најелитније руске трупе, што је још један ударац којем се Путин није надао.

Чак је и Министарство одбране Русије признало да ствари не иду онако како је Москва замислила, па је њихов портпарол Игор Конашенков рекао: „Надређени непријатељски тенкови успели су да продру дубоко кроз наше одбрамбене линије у Херсонској области“.

На Твитеру је објављена мапа на којој се види којом се брзином ситуација мења у Херсону и колико су дубоко украјинске снаге продрле за само четири сата.

Извор: Блиц