Свет

Руси прецизним нападима уништили штаб украјинске ваздухопловне команде

Фото: Јутјуб

Ваздушно-космичке снаге Русије су прецизним нападима уништиле на југозападној периферији Дњепропетровска штаб украјинске ваздухопловне команде „Восток“.

То је саопштило Министарство одбране Русије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У правцу Красног Лимана у подручју Торског ликвидирано је више од 120 украјинских војника и 14 јединица оклопне технике.

Приликом напада на 14. и 92. бригаду украјинске војске у правцу Купјанска ликвидирано је до 100 украјинских војника и страних плаћеника.

Руска војска је у подручју града Запорожја ракетним нападом уништила украјинско складиште муниције и радионице за поправку авиона фабрике „Мотор сич“.
Авијација и артиљерија Оружаних снага Русије је за дан уништила пет командних места, 43 артиљеријске јединице и људство у 157 рејона.

Нападом руске авијације ликвидирано је до 250 украјинских војника и преко 40 јединица технике у правцу Кривог рога и Андрејевке.

Ракетним нападом на механизовану бригаду у правцу Лисичанска ликвидирано је до 90 украјинских војника, три тенка и шест оклопних возила.

Руски ловци су за дан оборили украјинске авионе Су-25 у ДНР и Су-24 у Херсонској области.

У близини Нове Каховке и Чернобајевке у Херсонској области руска ПВО је оборила девет пројектила испаљених из америчких вишецевних ракетних бацача „Химарс“.
Руска војска је за дан уништила украјинске противавионске ракетне системе „Бук М1“ и радарску станицу система „С-300“.

Извор: Спутњик