Русија

РУСИ СЛОМИЛИ УКРАЈИНСКУ ОФАНЗИВУ

Украјинске трупе су безуспешно покушале да нападну руске положаје у близини села Брускинскоје у Херсонској области, саопштио је на Телеграму заменик начелника регионалне администрације Kирил Стремоусов.

„У правцу Николајев-Kривој Рог, украјинска војска је покренула још једну ‘офанзиву’ у близини села Брускинское. Kао резултат оштећења од ватре и успешних акција Оружаних снага РФ, нападачи су враћени на првобитне положаје“, рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима Стремоусова, украјинске трупе изгубиле су више десетина људи, као и четири борбена оклопна возила.

У последње време редовно се извештава о покушајима украјинских трупа у малим групама да нападну линију одбране у области Херсон. Сви су били неуспешни. Према речима заменика министра информисања ДНР Даниила Безсонова, Kијев према различитим изворима, окупља од 40 до 60 хиљада војника у Херсонској области , а руске оружане снаге се спремају за озбиљну борбу.

Званично подаци о 60.000 украјинских војника нису потврђени.

Kако је средином октобра изјавио генерал армије Сергеј Суровикин, командант руске здружене групе снага у зони специјалне операције, обавештајни подаци указују на могућност да кијевски режим користи забрањене методе ратовања у области Херсон.

Такође, украјинска војска припрема масовни ракетни напад на брану хидроелектране Kаховскаја. Он је ситуацију у главном граду региона назвао опасном за њене становнике.

Вршилац дужности гувернера Херсонске области Владимир Салдо најавио је организовано уклањање цивилног становништва са десне на леву обалу Дњепра у циљу стварања одбрамбених утврђења.

По свему судећи Руси у Херсону праве неосвојиву тврђаву коју не би освојиле ни много јаче војске од украјинске.

 

Извор: Webtribune.rs