Русија

РУСКА ПРЕВАРА! Суровикин превеслао Украјинце, Сладков тврди: Сада имамо тврђаву на путу ка…

Команда руске војске успела је у Херсону да надмудри украјинску страну, добивши преко потребно време, објавио је на свом блогу руски војни извештач Александар Сладков

Он је оценио да су речи команданта здружених руских снага у Украјини Сергеја Суровикина о спремности да донесе тешке одлуке о Херсону довеле у заблуду непријатеља због чега је извршио неколико крајње неуспешних напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Спремни смо за тешке одлуке о Херсону. То је то, крећемо, кофер, станица, идемо из Херсона. Испоставило се, да смо, колико сам разумео, преварили непријатеља. Они су одмах, после 10 сати, кренули у офанзиву и дошло је до дефлорације, да тако кажем. Нису успели. Други пут су отишли ​​- нису успели, трећи, пети, десети – не могу – рекао је Сладков.

Он је напомену да су Руси добили две недеље у Херсону, колико им је и требало времена.

– Друго, колико сам разумео, ми тамо правимо град-тврђаву, и то је веома озбиљно. Тврђаву за даље кретање ка Одеси и Придњестровљу, тврђаву која штити Крим, тврђаву која у блиској будућности одсеца територију која је подређена Зеленском од Црног мора. Озбиљна ствар – рекао је Сладков.

Он је рекао да је, осим војно-такичког, постигнут још један успех у Херсону, а то је извлачење и активна интеграција становништва Херсонске области у Русију.

– Ово није депортација (станови и земљиште остају у власништву), ово је мешање нових Руса са становништвом њихове велике Отаџбине, лакше је вратити људе у њихов историјски менталитет.

 

 

 

 

 

 

Извор: Информер.рс