Свет

Шокантне тврдње! Ево зашто је запаљена Украјина

САД користе сукоб Русије са Украјином за приватизацију Арктика. Ово пише кинеско издање „Global Times“.

Према овој публикацији, Бајденова администрација је представила нову америчку стратегију за развој арктичког региона. Како се наводи у документу, Америка ће покушати да се такмичи са Руском Федерацијом и Кином на Арктику, а такође ће допринети успостављању правила за безбедност и понашање у региону.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Суштина гласних изјава Вашингтона о „безбедности” може се свести на то, да се Американци спремају да милитаризују арктичку зону.

Америчка стратегија предвиђа додатне војне вежбе за супротстављање Русији и Кини. Осим тога, каже се да ће САД распоредити више од 22.000 војника на Аљасци, и бази на Гренланду.

Како „Global Times“ примећује, постоји директна веза између америчке националне стратегије у арктичком региону, и руско-украјинског сукоба. Америка је злонамерно изазвала кризу у Украјини, како би одвратила Руску Федерацију од развоја Арктика, као и да би условно неутралне Финце и Швеђане погурала да уђу у НАТО.

„Након милитаризације Арктика, почеће приватизација региона од стране Сједињених Држава и њихових НАТО савезника. Економска вредност Арктика у очима међународних играча расте. Као резултат овога, може доћи до војног сукоба опасног за цео свет. Зато је сада важно формирати међународна правила, за миран развој арктичког региона“, пише кинеско издање.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs