Србија

СРПСКИ СЕЉАК ИЗ АРИЉА СМАТРА ДА ТРЕБА УВЕСТИ И ОВАЈ ПОРЕЗ: Неудате и неожењени да плате, седе у кафићима са по 30 година

Фото: pixabay.com

Нисам ја против технологије, али телефони ће да униште друштво, момци и девојке само шаљу неке слике, лајкују нешто… Раније си морао да одеш у лице да јој кажеш оно што мислиш, то је била љубав

АРИЉЕ – Најбољи савети могу се чути од вредног српског сељака који упркос свим потешкоћама породицу држи на окупу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тако у ариљском селу Лопаш вредни домаћин Веља по хладном јесењем дану пече чувену српску мученицу и то седми дан, а иако је његово двориште пуно разних генерација, он каже да је међусобно поштовање најважније.

„Држава се заснива на породици, ако је здрава породица и има неког поштовања, не само према старијима, треба да поштују и млађи старије и старији млађе, да имају разумевања сви према свима. Другачије је када имате породицу, јер све потиче из ње, када имате унуку, унука, другачије ћете се понашати према нечијем другом детету. Нико ми не може рећи да се човек који има породицу и онај који нема понашају исто. Свако би да кука на државу, а ко год хоће да заради, може да заради у било којој држави да је, истина, некад је било лакше, некад теже, али ако имаш породицу, ту си негде, све у свему имаш породицу“, рекао је Вељо Голубовић за Глас западне Србије.

Кроз разговор Вељо каже да су се данас границе много помериле и како каже треба увести порез онима који нису удати и ожењени.

„Свака част онима који иду на факултет, ајде негде до 28 године, али жене до 25, а мушкарци до 30 године, после тога треба да плаћају порез, нека гаје туђу децу, нека раде, а нека буду опорезовани. За време Милоша Обреновића свако уво неожењено морало је да засади не знам колико шљива, јер смо тад извозили шљиве и свиње, а сад, сад са 30 година кафићи су пуни, само мобилни телефони. Нисам ја против технологије, али телефони ће да униште друштво, момци и девојке шаљу неке слике, лајкују нешто, цео дан проводе тако, гарантујем да 70 одсто нашег становништва већи део живота проводи на телефону.

Раније си морао да одеш у лице да јој кажеш оно што мислиш, то је била љубав, а сад ово, ово ти је сад ништа“, каже Вељо.

Своје утиске можете оставити у коментарима…

Извор: Курир.рс/Глас западне Србије