Свет

СРПСКИМ ГАСТАРБАЈТЕРИМА У АУСТРИЈИ ВЕЋ ДАНИМА СТИЖУ БЕЛЕ КОВЕРТЕ: Милка отворила, унутра 10 папира! Ево о чему се ради

Фото: Pixabay.com

БЕЧ – Срби који живе и раде у Аустрији добили су по 500 евра помоћи од државе због високе инфлације. Новчана помоћ државе стигла је на кућну адресу у коверти у виду ваучера, који се могу потрошити у трговинским радњама или уновчити у банци.

За ову врсту накнаде није било потребно извршити никакву пријаву, већ је коверта са обавештењем стигла на адресу свима који имају пријављено пребивалиште у Аустрији, укључујући и наше држављане.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Није било потребно да се пријавим за ову врсту помоћи а услов је био да сте легално у земљи односно да имате пријављено боравиште или држављанство. Влада је ову помоћ најавила још летос, и сада је кренула исплата. На кућну адресу ми је стигла коверта са обавештењем да тај износ могу да подигнем у пошти, што сам и урадила.

– Износ од 500 евра исплаћен је у виду чекова по 50 евра који могу да се потроше у продавницама за куповину или да се уновче у банци – каже за Блиц Бизнис Милка која живи и ради у Аустрији.

Подсетимо да је влада Аустрије још летос најавила новчану помоћ грађанима као меру у борби против инфлације, која је у овој земљи у јулу достигла скоро 10 одсто. Одлука је била да се у септембру и октобру исплати одраслима 500 евра, а младима до 18 година 250 евра, као део антиинфлационог бонуса.

Према подацима последњим подацима сваки четврти становник Аустрије, односно њих 2,24 милиона, има страно порекло, показује Извештај о интеграцији, према којем су Срби на трећој позицији по броју као етничка заједница, иза Немаца и Румуна.

Извор: Курир.рс/Блиц