Русија

„СТАВ МОСКВЕ СЕ НИЈЕ ПРОМЕНИО“! Путин запрепастио читав свет

Марија Захарова, портпаролка Министарства одбране Русије, одржала је конференцију за новинаре на којој је говорила о нуклеарном оружју.

Портпаролка Министарства одбране Русије, Марија Захарова, обратила се медијима данас и говорила је о нуклеарном оружју као и о њеном потенцијалном коришћењу у рату у Украјини који траје од 24. фебруара 2022. године. Она је навела да Русија има принцип да се никада не дозволи вођење нуклеарног рата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Русија остаје у потпуности посвећена принципу да никада не дозволи вођење нуклеарног рата. Став Москве према којем нуклеарни рат никада не сме почети се није променио“, изјавила је Захарова.

Председник Русије Владимир Путин је у септембру рекао да Руска Федерација има у свом арсеналу „разнолико разорно оружје“ и да ће „употребити све што има“ да одбрани Русију. Наводно, Владимир Путин под „Русијом“ сматра и нова четири региона која је Русија анексирала у петак 30. септембра. Председник Русије је тада рекао: „Ово није блеф“, алудирајући на потенцијално коришћење нуклеарног оружја и то је узнемирило цео свет, наводе војни стручњаци

Да подсетимо, Украјина је у претходним данима од руске анексије 30. септембра четири украјинске области (Херсон, Запорожје, Луганск и Доњецк) остварила неколико успеха и Русија је наводно изгубила контролу над две од четири присвојене територије. Председник Русије Владимир Путин је у среду званично и потписао федералне уставне законе о пријему поменуте четири области у састав Руске Федерације. Међутим, шеф руске управе у Херсону Кирил Стремоусов је објавио у уторак да је украјинска контраофанзива у Херсону заустављена. Украјина је спровела муњевиту контраофанзиву након губитка четири регије, а наводно је и откривена тактика путем које су те акције изведене.

 

 

 

 

 

 

Извор: МОНДО