Свет

Стравично! ТЕЛО ПРОФЕСОРКЕ ПРОНАЂЕНО У УЖАСНОМ СТАЊУ: Приведена два 16-ГОДИШЊАКА!

Фото: Pixabay.com
Фото: Pixabay

Тинејџери из Ајове пратили су своју професорку шпанског да установе њене обрасце кретања, направили јој заседу током њене дневне шетње и одвукли је у шуму, да би се после вратили да боље сакрију њено тело, према новим детаљима у случају убиства Нохиме Грејбер у новембру који су су откривени у четвртак у предмету 16-годишњег осумњиченог.

Дечак је оптужен за убиство и заверу за убиство са својим другом из разреда, такође старости 16 година, пренео је “НБЦ њуз”. Адвокати оба тинејџера затражили су од судије да случај пребаци на суд за малолетнике. Саслушање за тај захтев заказано је за 27. јануар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нестанак професорке Грејбер (66) пријављен је 2. новембра а њени остаци су пронађени касније тог дана у парку. Власти су потврдиле раније да је претрпела ударац у главу и да је њено тело пронађено испод цераде, тачки и железничких прагова у парку Шетаква у Ферфилду у Ајови.

Мотив убиства још није познат. Оба тинејџера су похађала часове Грејберове у Средњој школи Ферфилда, у којој је предавала од 2012. Тужилац округа Џеферсон Ченси Молдинг сматра да је суђење једном од осумњичених као одраслом једини прикладан начин јер би он био пуштен са 18 година, што је мање од 24 месеца, ако буде осуђен пред судом за малолетнике.

Тинејџери су задржани у притвору уз кауцију од милион долара до суђења. Обојица су се изјаснила да нису криви. Молдинг их је оптужио као одрасле за првостепено убиство и заверу за исто. Пресуда у Ајови могла би да буде доживотни затвор за првостепено убиство ако се осуди као одрасла особа, иако је Врховни суд државе од 2016. тражи да малолетници имају шансу за ослобађање у случају доживотне робије.

 

 

 

 

 

 

Фото: Pixabay.com
Извор: sd.rs