Свет

Све се радикално мења, ево зашто је Меркелова тражила помирење са Русима

Економиста и политиколог Михаил Хазин, у интервјуу код новинара Сергеја Мардана, објаснио је исхитрену жељу бивше канцеларке Немачке Ангеле Меркел да се помири са Русијом.

Изјава бивше канцеларке Немачке Ангеле Меркел о потреби нормализације односа са Русијом сведочи о не баш добром стању ствари на Западу. До овог закључка је дан раније дошао економиста Михаил Хазин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивша председница Савезне владе Немачке недавно је шокирала европску јавност позивом да се побољшају односи са Москвом. Према Меркеловој, у актуелним геополитичким догађајима изградња глобалне безбедносне архитектуре није могућа без учешћа Русије. Због тога ће Запад морати да скупи храброст, пређе преко себе и напусти политику конфронтације са Русијом.

У разговору са новинаром Сергејем Марданом, економиста Михаил Хазин је навео разлоге за такву реторику Ангеле Меркел. Економиста је приметио да претходник Олафа Шолца представља такозване контраелите, које настоје да спрече смрт Запада у конфронтацији са Русијом.

А узимајући у обзир чињеницу да је процес економске и политичке декомпозиције Европске уније у последње време веома убрзан, обнављање односа са Москвом постаје приоритет Меркелиних „невидљивих кустоса“.

„Цео трик је у томе што ће се сада све радикално променити. Запад је веома слаб. Не што смо толико ојачали, још не у потпуности, јер још нисмо помели све либерале са наше власти и што су они ослабили. И што је најважније, они ће наставити да слабе, и то све брже и брже“, нагласио је Хазин.

Тренутно много за западну заједницу зависи од тога да ли ће локална либерална елита да призна пораз или не, сматра економиста. Она нема шансе за спас, што су потврдили и недавни парламентарни избори у Италији. Следећи на реду су САД, где републиканци хрле на власт.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs

 

Ознаке