Регион

ТЕЖАК СУКОБ У ВРХУ ХРВАТСКЕ: Ја Рус – олошу, пале и друге тешке речи

Тешке речи између премијера и председника Хрватске

Хрватски председник Зоран Милановић коментарисао је изјаву премијера Пленковића да је згрожен његовим ставом о обуци украјинске војске у Хрватској.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Згроженост уцвељене бабе. Гади ми се што је он краљ лопова, а гади ми се што сам рекао да нећу дозволити да се Хрватска увуче у рат. Ми смо већ у рату са Русијом преко НАТО-а. На та питања ко је руски човек, рекао сам где је то научио, а у овој ситуацији је опасно. Јесам ли предао Русији Агрокор или Пленковића? Ко је онда руски човек – упитао је Милановић. Новинари су га питали и за написе у руским медијима.

– Нека Руси пишу шта хоће. Гледам хрватски интерес. Ови људи са којима сам данас разговарао (студенти оп.а.) не смеју бити оптерећени било каквим ратом. Рат се води на територији треће земље, која није чланица НАТО-а, новцем и опремом, и средствима две највеће чланице НАТО-а, као и других. Неће моћи даље – рекао је Милановић и поново се обрушио на премијера рекавши да је „наместио хрватске синове да опструишу систем, а он ће да обучава војску, а у суштини он жели да угоди некоме“.

– Било је да ако неко некога оптужи да је Рус, биће стрељан. Пленковић користи УДБА методе. Не говориш то, реци ми да сам глупљи од тебе, олошу, а не да ми ти који си предао Агрокор Русима говориш да сам ја Рус – каже Милановић.

 

 

 

 

 

Извор: Srbija Danas