Русија

„У УКРАЈИНИ ВАС ЧЕКА СМРТ“ Тежак ударац за Москву

Украјинска јединица специјалних снага „Хорт“ саопштила је да је убила заменика начелника руске војне компаније „Вагнер“.

Речено је да су у блиској борби између припадника јединице и групе Вагнерових војника елиминисани сви борци компаније блиске Кремљу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Борци специјалне јединице „Хорт“ елиминисали су заменика начелника штаба компаније „Вагнер“. Приликом извршавања борбеног задатка, борци наше специјалне јединице сукобили су се у блиској борби са групом бораца злогласног Пригожинског „Вагнера“. Борбени контакт је целу непријатељску групу послао у пакао. Међу две стотине Вагнероваца идентификован је и заменик начелника штаба – наводи се у саопштењу специјалне јединице „Хорт“.

У саопштењу се додаје да је од непријатеља заплењено и оружје (митраљези АК-12), које је „Вагнер“ увео у употребу 2018. године.

– Честитамо нашој браћи на добром улову, а окупаторе још једном подсећамо да вас у Украјини чека само смрт – навела је украјинска специјална јединица „Хорт“.

Украјинска јединица специјалних снага „Хорт“, састављена је од ветерана разних специјалних снага и јединица служби безбедности. Основана је у марту 2014. „Хорт“ је укључен у редове 57. моторизоване бригаде, која тренутно учествује у јужној контраофанзиви.

 

 

 

 

 

 

Извор: Sd.rs