Свет

Упозорење британског шефа оружаних снага: ПУТИН МОЖЕ ДА НАПАДНЕ АМЕРИКУ И ЕВРОПУ ИЗ СВЕМИРА!

Владимир Путин може да нападне Америку и Европу из свемира, упозорава

Официр Краљевске морнарице Британије, сер Тони Радакин, изјавио је да би Владимир Путин могао да нападне земље осим Украјине, и то из свемира. Америка или европске нације могле би да се нађу на удару који би био изведен на потпуно неочекивани начин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шеф оружаних снага Британије, адмирал сер Тони Радакин, говорио је за британски „Телеграф“ и изнео ове забрињавајуће прогнозе, рекавши да Русија има капацитете за напад из свемира, испод воде или нуклеарним оружјем.

Официр је говорио након експлозија на Северном току 1 и 2, чији тачни узрок још увек није утврђен, али већина европских лидера изразила је дубоку забринутост да је у питању саботажа руског гасовода.

„Путин не жели рат са НАТО, али ми морамо да будемо одлучни у намери да разрешимо кризу и превазиђемо све већу претњу руске агресије. У питању је ужасан рат, достојан презира, али сам пријатно изненађен јер Русија за сада не успева да оствари своје војне циљеве“, казао је он.

„Али Русија има капацитете за напад из свемира, на Америку или европске нације. И већ смо то видели крајем прошле године, када је разнела сопствени објекат у свемиру и као последицу оставила разарање и отпад. Русија има нуклеарне капацитете, као и могућности за подводни напад“, рекао је он.

Када је прошлог новембра Русија пројектилом разнела један од својих сателита, НАТО је осудио тај чин и назвао га јасним доказом да Москва развија нове облике наоружања.

 

 

 

 

 

 

Извор: Мондо