Србија

УЖАС КОД НИША: Човек на њиви нашао људски скелет без руку и стопала

Делови скелета за сада неидентификованог мушкарца, пронађени су средином прошле недеље у њиви у атару нишког села Паси Пољана код Ниша.

Људске кости открио је ратар Звонко Милић док је уклањао растиње са њиве, како би је припремио за јесењу сетву. Узнемирени човек одмах је алармирао полицију, скелет је послат у Институт за судску медицину ради обдукције која ће показати да ли је човек преминуо природном смрћу или је жртва злочина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Милић каже да се запрепастио када је у трави угледао људску лобању.

– Сишао сам са трактора и пришао ближе, није било никакве сумње да се ради о лобањи. Била је добром стању, имала је и зубе. Недалеко од ње сам угледао и скелет, кости грудног коша и ногу а фалиле су обе руке и стопала. Одмах сам позвао полицију, дошли су и форензичари, претраживали су шире подручје али осим панталона браон боје, ништа друго нису пронашли, нити ципеле, нити још неки део одеће – прича ратар.

Признаје да му није било пријатно када је угледао скелет, али да је жена која је власница њиве коју он обрађује, доживела велики шок.

– Обавестио сам је да сам пронашао људске кости јер је њива њена. Она је одмах дошла, много се потресла. Плакала је све време, толико јој је било жао човека, оплакала га је као да је најрођенији – описује Милић узнемирујући догађај.

Објашњава да је полиција даљом потрагом пронашла још пар костију, али да делови стопала и руку нису откривени.

– Полицајци су казали да верују да су тело разнели шакали који су се њиме хранили. Претпостављам с обзиром да су остале само кости, да је прошло доста времена откако је човек преминуо. Сигурно није више од петнаестак месеци јер је пшеница прошле године ту овршена, било би немогуће да се тело не примети – наводи Звонко.

Његова супруга Слађана истиче да је жалосно што је човек скончао на такав начин а да његови најближи не знају шта му се десило.

– Тешко је претпоставити шта му се десило, овде је прометна саобраћајница, могуће је да је ударен на путу или да је ишао пешице па да му је позлило. Необично је то што му нема ципела и што су пронађене само панталоне. У сваком случају није нам било пријатно, цело село се узнемирило… Оно што је сигурно је да човек није из Паси Пољане јер из села нико није нестао – казала је ова Нишлијка.

С обзиром на то да осим тоалет папира, у панталонама затеченим на њиви није пронађено ништа што би указало на идентитет леша, биће урађена ДНК анализа како би се биолошки материјал упоредио са ДНК сродника лица чији је нестанак пријављен.

 

 

 

 

 

 

Извор: Еспресо / Телеграф

Ознаке