Србија

ВАНРЕДНА КОНФЕРЕНЦИЈА МИНИСТАРКЕ ГРУЈИЧИЋ: 600 Беба у ГАК Народни фронт уместо вакцине грешком примило

ПРВОГ радног дана нова министарка здравља Даница Грујичић почела је да спроводи контролу у здравству и установама које потпадају под њен ресор, те по хитном поступку одржала ванредну конференцију за медије.

– У Гинеколошко-акушерској клиници „Народни фронт“ у Београду, 600 беба, рођених у периоду од 16. септембра до 17. октобра, уместо БСЖ вакцине добило је физиолошки раствор – саопштила је данас Грујичић, истичући да су све бебе безбедне и ван животне опасности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Деца су безбедна. Та вакцина се даје до 12 месеци. Нисмо закаснили, и свакако ће сва деца примити вакцину на време – истакла је Грујичић.

Навела је да су запослени, чим су схватили грешку, предузели све мере.

– Грешка се десила на нивоу једне особе, апотекарка је погрешила. Предузете су све мере, направљен је списак све деце, а Институт “Батут“ је обавестио родитеље. Деца из Београда ће примити БСЖ вакцину у Народном фронту, а остале бебе из унутрашњости у домовима здравља – рекла је Грујучић.

Она је навела и да је је директор „Народног фронта“, професор др Жељко Миковић понудио оставку, али она, каже, о томе не жели ни да разговара.

– Само, молим, без панике. Деца нису добила ништа лоше, већ физиолошки раствор. Све може да се види на сајту “Народног фронта“ – додала је Грујичић.

Извор: Новости