Регион

ВУЧИЋ О УПАДУ РУМУНСКЕ ПОЛИЦИЈЕ У КАНЦЕЛАРИЈУ НИС: Само нам је још то фалило!

Председник Србије Александар Вучић осврнуо се на упад румунске полиције у канцеларију НИС у Темишвару и нагласио да то нема везе са ратом за енергенте већ са политичко-шпијунским обрачуном.

Вучић је нагласио да цела та ситуација нема везе са нашом државом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Уопште не искључујем могућност реалне кривице НИС-а, али не знам шта је случај, нити сам се тиме бавио. Важно је да истакнем да ту нема српских држављана. То са нама нема везе. Углавном су Руси у питању, али тражићемо додатне информације од румунске полиције. Они оптужују једну ћерку компанију НИС да је одавала податке или не знам шта. Само нам је још то фалило! Као да сваког дана узмемо камен и Бога гађамо. Ајде сада објасните да то нема везе са српском државом када ће у свим светским вестима да се објави као компанија из Београда – рекао је Вучић након трилатерале у Будимпешти.

Румунска полиција, подсетимо, упала је у канцеларије компаније НИС Петрол и у домове запослених у Темишвару и Букурешту. Три особе су спроведене у Директорат за истраживање организованог криминала и тероризма у Темишвару (ДИИЦОТ) и испитују се као сведоци, а требало би да буде доведен још један сведок и двојица осумњичених.

Претреси су обављени у филијали руске компаније „Гаспром“ која послује у Румунији. Повод за истрагу је постојање сумње о „цурењу информација“ у вези са истраживањем налазишта нафте и гаса.

Извор: Курир.рс

Ознаке