Србија

ЗА ВИКЕНД ИЗНАДПРОСЕЧНО ТОПЛО! Ево до када ће трајати Михољско лето и када нас очекује захлађење

Фото: Фејсбук принтскрин

У Србији је мало и умерено облачно, у већини места претежно сунчано, и за викенд се очекује температуре од 22 до 24 степени.

Према прогнози Марка Чубрила до 4. новембра остаће суво и релативно топло, а затим су извесне падавине и захлађење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До око 03. новембра, уз доминацију антициклона биће суво, стабилно и релативно топло, понегде уз појаву магле и ниских облака. Ветар ће бити слаб, променљивог правца. Јутарњи минимуми биће од од +3 до +12, а дневни максимуми од +15 до +23, а локално и до око +26 степени Целзијуса – каже Чубрило.

Метеоролог објашњава да око 03. новембра тренутно постоји сигнал за нарушавање антициклона уз премештање хладног фронта што би нам донело конкрентије падавине и захлађење уз одлазак температура у оквире просека.

Након 06. новембра могућ је тренд за променљиво време уз повремене падавине и температуре око просека.

– Дугорочни ЕЦМWФ и ЦФСВ2 за период после 14. новембра дају сигнал за постављање јаког антициклона у простор између Велике Британије и Скандинавије, што би ка већем делу Европе укључујући и нас покренуло хладно, североисточно и источно струјање. Уколико се та симуалција заиста оствари после периода веома топлог времена могао би да уследи хладан период са темпетаурама око или испод просека уз повремене падавине – каже Марко Чубрило уз напомену да је реч о удаљеном интервалу што значи да је подложан изменама.

 

 

Извор: Блиц

Ознаке