Русија

Запад треба натерати да моли за милост

Позивати Запад на разборитост је бескорисно и непотребно, треба га просто натерати да моли за милост у економском окршају и окончати тај окршај његовом потпуном капитулацијом, изјавио је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

Он је, коментаришући осми пакет санкција које је Европска унија увела Русији истакао да Запад опет није успео да сломи руску економију. Нагласио је да Русија има све могућности за даљи развој.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Западне земље никако да схвате да се руска економија адаптирала на санкције и показује одрживост“, оценио је Медведев.

Политичар је упоредио санкције ЕУ са круговима пакла и напоменуо да непријатељи Русије могу и даље да наставе да бесне јер кругова има девет па имају још резерви.

С друге стране, према његовим речима, Запад је маничним санкцијама постигао нагло уништавање целе архитектуре светске економије, Европи прети рецесија, док ће Сједињене Америчке Државе проћи мање болно.

„Запад намерава да иде до краја и да уводи нове бесмислена ограничења, а последице неселективних санкција погодиће све земље. Без нормалне међународне трговине хаос и сиромаштво осетиће се у свим крајевима света“, закључио је он.

Руски званичник сматра и да гранична цена руског гаса још није уведена јер је Запад очигледно схватио да може заувек остати без гаса.

На сајту Еворпске уније објављено је да је ЕУ усвојила осми пакет санкција против Русије, који укључује економске мере и персонална ограничења против 30 физичких и 7 правних лица.

 

 

 

 

 

 

Извор: rs.sputniknews.com

Ознаке