Србија

ЗАВРШЕН САСТАНАК ВУЧИЋА СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБА СА КИМ! Добили смо чврсте гаранције од председника

Председник Александар Вучић састао се данас, нешто после девет сати, са представницима Срба са Косова и Метохије, на њихов захтев

Председник Српске листе Горан Ракић након састанка са председником Србије Александром Вучићем изјавио је да су добили чврсте гаранције председика да ће држава бити уз српски народ са КиМ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Добили смо чврсте гаранције да ће држава Србија бити уз свој народ. Након овог састанка, Вучић има састанак Савета за националну безбедност, након чега ће се обратити грађанима. Вучићу смо јасно рекли и тражили да уколико косовске специјалне снаге или било ко други крене да одузима нашу имовину, а наша имовина су и те таблице, и та возила, да ћемо искористити сва средства и демократским, мирним путем пружити отпор и биће то отпор нарорда. Не знамо у шта ће се све то претворити и како ће се ситуација одвијати. Миран демократски ненасилан отпор народа, који нажалост, не знам ни ја а ни нико у шта ће се претворити и шта ћесе изродити уколико неко насилно крене да одузиман нашу имовину. Честитао бих нашим грађанима, који претходних дана трпе притиске.

Додао је да Срби са КиМ верују само Вучићу и држави Србије.

– Ако Приштина крене насилно, блокираћемо све прилазе – рекао је Ракић.

Састанку у Палати Србија присуствују министри унутрашњих послова и одбране, Братислав Гашић и Милош Вучевић, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић, председник Српске листе Горан Ракић, потпредседници Игор Симић, Далибор Јевтић, Милан Радоичић, градоначелници општина са севера КиМ…

Након разговора, предвиђене су изјаве за медије.

После састанка председника Вучића са Србима са КиМ, биће одржана и седница Савета за националну безбедност.

Српска листа је у среду упутила писмо председнику са захтевом за хитан састанак, због најава из Приштине да ће од 1. новембра почети са отимањем имовине грађана и возила са српским регистарским ознакама, што изазива страх и неизвесност код Срба.

Рок за пререгистрацију табилца на Косову и Метохији истиче, 31. октобра, а премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти, и поред захтева ЕУ, одбија да га продужи.

 

 

Извор: Информер