Србија

АКО ЖЕЛИМО ДА ПОБЕДИМО ШВАЈЦАРСКУ ОВО МОРАМО ДА УРАДИМО!

Нека буде по оном Пиксијевом, да играмо за гол више.

Србија је примила пет голова после два кола на Мундијалу, што је поражавајући податак пред одлуцујуци дуел са Швајцарском

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српска фудбалска репрезентација је и даље у игри за пролаз у осмину финала Светског првенства. После пораза од Бразила (0:2) и испуштене победе против Камеруна (3:3) све и даље Орлови држе у својим рукама.

Меч истине на Мундијалу у Катару одиграће Србија у петак 2. децембра у 22.00 часа на стадиону „974“ против Швајцарске. Тријумф са било којим резултатом оставља Пиксијеве синове на Светском првенству, реми и пораз враћају нас кући после групне фазе. Могу ли Орлови да обрадују нацију? Имају ли карактер победника? Да ли су способни да се реванширају Швајцарцима за неуспех од пре четири године у Русији?

Ово су само нека од питања која муче сваког навијача српске репрезентације. Оно што посебно треба да брине селектора Драгана Стојковића, а посебно плаши новинаре из Србије јесте чињеница да је наш национални тим на две утакмице на Мундијалу у Катару примио чак пет голова.

Да, да… Добро сте прочитали – пет комада. Само су Костарика и Иран примили више голова од Србије на овом светском првенству, с тим да репрезентације из Средње Америке и Азије имају по једну победу, а ми не. Домаћин Катар, Канада и Гана су као и Србија такође пет пута вадили лопту из своје мреже. Говоримо о прва два кола.

Порозност задње линије српске репрезентације огроман је проблем за селектора Стојковића. Међутим, да је задња линија Орлова слабији део тима није новост. Свестан је тога Пикси још од када је преузео селекцију, јер је и тада причао да морамо играти за гол више. Чак пет пута кикснула је наша одбрана. Три гола примила је линија Никола Миленковић-Милош Вељковић-Страхиња Павловић, док је уласком прилично несигурног Стефана Митровића на мечу против Камеруна та граница подигнута за још два гола. Превише. Баш превише.

А, против Швајцарске нас чека утакмица за гол више. Против селекције чија је одбрана јачи део репрезентације. Остаје само питање, јесу ли Митровић, Тадић, Сергеј, Костић и друштво спремни да одговоре на тај захтев. Да нам напад буде опет бољи део тима и да на инат и тежим путем остваримо оно што жели цела нација, а то је победа над Швајцарском и пролаз у осмину финала, где би нас чекао дуел са старим знанцима из квалификација, селекцијом Португала.

Друга страна

Швајцарци – јаки као стена позади

Одбрана је без икакве сумње најбољи део швајцарске репрезентације. Тандем сјајних штопера Акандји – Елведи дефинитивно је најјача карика у овом тиму. Нажалост, да је ирански арбитар био мало правичнији бар један од њих двојице би добио жути картон против Бразила и самим тим пропустио дуел са Србијом.

 

Извор: Курир