Србија

АЛБАНЦИ КУПУЈУ ОРУЖЈЕ ЗА ОБРАЧУН СА СРБИМА! Курти не престаје да звецка оружјем

Фото: јутјуб

Такозвани ‘премијер’ Аљбин Курти за полицију лажне државе набавља специјалне пушке и оклопна возила. Испорука оружја планирана уочи истека рока за насилну пререгистрацију, после чега ће Албанци отимати Србима кола

Шиптарски екстремиста, такозвани ‘косовски премијер’ Аљбин Курти не одустаје од својих опасних намера и купује вишемилионски вредно оружје и оклопна возила за полицију лажне државе!
Самозвана ‘влада’ у Приштини издвојила је више од три милиона евра за набавку специјалних пушака и опреме, као и оклопних и возила за специјалне намене. Испорука оружја и опреме планирана је за почетак следеће године, уочи истека рока за насилну пререгистрацију, после чега ће ‘косовска полиција’ отимати Србима возила. Сво ово јасно указује да се шиптарски специјалци наоружавају за обрачун са Србима на северу покрајине!?!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неће проћи
Ово је застрашивање, али је сасвим могућа реализација овог плана следеће године. Ипак, уверен сам да то неће проћи!
Владимир Лазаревић, генерал

Паре већ спремне

Приштински медији преносе да ће само за пушке и осталу опрему бити издвојено 1.450.000 евра, а да ће опремање ‘косовске полиције’ почети у јануару и фебруару следеће године. Према овим информацијама, у истом периоду планирана је и куповина оклопних и других возила за специјалне намене, која ће бити плаћена најмање 1.800.000 евра.

Да је заиста спреман на сукоб са Србима, потврђује сам Аљбин Курти, поручујући да не одустаје од намере да натера Србе да прихвате такозване ‘РКС’ таблице, због чега су они напустили све приштинске институције.
– Они који налажу напуштање косовских институција јесу они којима сметају законитост и уставност, борба против криминала и корупције у нашој земљи. До сада није било никаквих примедби и инцидената у вези са пререгистрацијом, до среде ујутро уручено је 1.012 опомена за регистарске таблице – истиче Курти.

Председник Србије Александар Вучић, на другој страни, каже да реакције Приштине указују на то да планирају и желе инциденте на северу Косова и Метохије.
– Не могу да одговарам на све што ти људи у Приштини раде. Али њихове реакције и после свега говоре да су у ствари све планирали и да желе инциденте, сукобе и понижење српског народа. Не одустају од противправне пререгистрације возила… – упозорава Вучић.

Застрашивање народа

Генерал Владимир Лазаревић, коментаришући све ове наводе, оцењује да је ово класично застрашивање Срба.
– Информације о даљем наоружавању тешким оружјем и борбеним возилима такозване ‘косовске полиције’ представљају даљи притисак на косметске Србе и Србију. И то се ради у време када приштински адут кроз немачко-француски предлог за Косово није успео… Одговор Срба да неће више трпети терор приштинских власти јасан су повод за овакво наоружавање ‘косовске полиције’. У овом тренутку, ово јесте вид застрашивања. Али је сасвим могућа реализација овог плана следеће године… Ипак, уверен сам да то неће проћи! – закључује Лазаревић.

Еулекс: На Косово стигли наши специјалци
Мисија Европске уније (Еулекс) саопштила је да је Резервна специјализована полицијска јединица (РСПЈ) допутовала на Косово како би ојачала постојеће капацитете. Како се наводи, РСПЈ је распоређен на Косову као одговор на потребу мисије да има додатне снаге на терену, ако то буде потребно и уколико је неопходно.
‘Редовна Еулексова РСПЈ састоји се од 105 полицајаца и стационирана је у Митровици’, пише у саопштењу.

 

Извор: Информер