Свет

БИЋЕ ПРОМЕНА У СТАРТНИХ 11! Орлови ДАНАС никад моћнији играју против Камеруна

Драган Стојковић поручује да ће данас у 2. колу групне фазе Мундијала против Камеруна (11.00, РТС 1) извести најјачи тим и наредити напад од старта * Поштујем ривала, али морамо да победимо, јасан је селектор

Светско првенство за нас почиње утакмицом против Камеруна, а сада ћете сви видети праву Србију, поручује селектор Драган Стојковић Пикси (57)!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Српски фудбалери одмериће данас снаге са афричком селекцијом у 2. колу групе Г на Мундијалу (11.00, РТС 1), а за обе екипе је овај меч „бити или не бити“, јер су стартовали поразима. „Орлове“ је савладао Бразил (0:2), док је популарне „лавове“ добила Швајцарска (0:1), па је јасно зашто је овај дуел од огромне важности.
Прошао пакао
Причаћу једног дана какву сам конфузију у глави имао пред Бразил и колико проблема са повредама
Драган Стојковић

Ситуација је боља
Кормилар нашег националног тима никако не може да преболи што у окршају са првим фаворитом турнира није имао најјаче снаге на располагању, али тврди да је ситуација сада боља. Зато најављује сасвим другачију Србију – офанзивну и доминантну.

– Ми смо знали да ће меч са Бразилом бити тежак, јер смо имали велике проблеме. Мундијал за Србију почиње данас, односно почео је када је кренула припрема за Камерун. Знамо да су они и Швајцарска, заједно са нама, тимови који ће се борити за друго место у групи и пролаз даље. Почели смо поразом и сада је јасно да морамо да дођемо до победе – каже Пикси.

пријављивали нови повређени стварала му је конфузију у глави.

– Биће промена у стартних 11 у односу на Бразил. Од доласка у Катар имали смо седам или осам играча који нису били у тренажном процесу. Нисам то могао јавно да кажем, јер би цео свет знао о чему се ради. За мене је то било врло забрињавајуће. Неко ме је пре неки дан питао зашто нема осмеха на мом лицу. Ево, сад знате – поручује Стојковић.

Вања: Ништа не може да нас пољуља

Голман „орлова“ Вања Милинковић-Савић (25) био је наш најбољи појединац против Бразила, а прижељкује да данас нема толико интервенција.
– Лепо је чути похвале, али нама тај меч није донео бодове. Надам се да ће против Камеруна бити мање посла за мене. Морам да нагласим да нас пораз није пореметио, нити било шта може да унесе немир у ову екипу. Откако сам у репрезентацији, ту постоји само позитивна енергија јер се сви момци залажу за позитиван резултат – објашњава Вања.
антрфиле
Нисмо ми повредили Нејмара
Селектор је пожелео Нејмару да се што пре опорави од повреде и врати на терен.
– Много нам је жао што се Нејмар повредио. То је био несрећан случај, када је згазио на стопало нашег играча и изврнуо зглоб. Тужни смо због тога, он је мајстор и уживање је гледати га. Желимо да се што пре врати. И даће Бог да се видимо поново на овом Светском првенству – наглашава Пикси.

Селектор је јуче објаснио и зашто је пред одлазак на Мундијал рекао „није коме је речено, него коме је суђено“ и шта се крило иза те поруке.

– То се односило на ову ситуацију. Нисам ја то изјавио да бих забављао нацију, него због свега што се дешавало. Знао сам и тада да неће играти они које желим на терену против Бразилаца, већ ко је морао и могао. То стање, то ћу једног дана да објашњавам, какве су то конфузије биле у мојој глави. Али из ове коже се не може. Зато ћемо данас изаћи са најјачим могућим тимом – јасан је Пикси.

Кроћење ‘лавова’

Искусни стручњак није желео да открије да ли је здравствена ситуација боља и да ли ће „орлови“ од старта кренути са Митровићем и Влаховићем у нападу.

– Да би победио, мораш да даш гол. Бићемо офанзивни, али нећу рећи састав. Видеће га када почне меч. Поштујемо Камерун, они су одлична екипа, са брзим играчима и неколико изузетних појединаца попут Чупо-Мотинга и Екамбија. Могу свакоме из контри да направе проблем, али нас занима само тријумф. Идемо да укротимо „лавове“ иако знамо да је то опасна игра. Морамо да добијемо наредне две утакмице и да будемо други у групи. Што се тиче Костића, ситуација није одлична да бих био презадовљан, али је много боља у односу на оно што смо имали пре неколико дана и то ме радује – закључује Стојковић.

ГРУПА Г

2. коло
Понедељак

Камерун – Србија 11.00
Бразил – Швајцарска 17.00

 

Извор: Информер