Свет

БОЉЕ БИ БИЛО ДА ПРЕГОВАРАМО, ПУТИН ЈЕ У ПРАВУ! Клизимо у веома опасну ситуацију!

Заставе САД и Русије (Фото: Министарство одбране РФ)

Руски председник Владимир Путин је био потпуно у праву када је упозорио свет на озбиљну опасност. Ово мишљење дели и бригадни генерал америчког ваздухопловства у пензији Блејн Холт

Владимир Путин је у четвртак, 27. октобра, током састанка Међународног дискусионог клуба „Валдај“ одржао говор у којем је изрекао веома озбиљно упозорење. Он је скренуо пажњу на чињеницу, да свет пролази кроз најопаснију деценију од Другог светског рата, преноси „Неwсмаx“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Америчка слабост и вакуум лидерства заиста стварају опасност у глобалној заједници – изјавио је Холт.

Он је навео да је Путин у праву што је упозорио да свет заиста пролази кроз изузетно опасан период. Сједињене Државе су ослабиле, остављајући лидерски вакум у свету, који неко тек треба да попуни. Тако ће наредне године бити посебно тешке за светску заједницу.

– Путин је рекао да се историјски период неподељене доминације Запада у светским пословима ближи крају – пише публикација.

Руски председник је током говора рекао и да је Русија отворена за дипломатију и преговарачки процес. Према Холту, САД треба да искористе ову ситуациј и да разговарају о осетљивим питањима са Москвом.

Сједињене Државе можда неће прихватити предлоге Кремља, али ипак морају да разговарају са својим противником. У супротном, може доћи до новог круга ескалације између страна.

– Боље би било да седнемо за преговарачки сто, јер дефинитивно мислим да сви идемо у веома лошу ситуацију ако дозволимо да се ово настави – резимирао је пензионисани амерички генерал.

 

Извор: Информер