Србија

УДАРНО: Постигнут договор Београда и Приштине око таблица (ФОТО)

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ објавио је да је постигнут договор Београда и Приштине у Бриселу!

Борељ је на Твитеру написао да су уз посредовање ЕУ договорене мере да се избегне даље ескалација и да се стране потпуно концентришу на предлог за нормализацију својих односа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Србија ће престати да издаје регистарске таблице са називима градова Косова, а Косово ће обуставити даље радње у вези са пререгистрацијом возила. Позваћу стране у наредним данима да разговарају о наредним корацима – навео је Борељ.

У Бриселу је данас одржан вишечасовни састанак главних преговарача Београда и Приштине Петра Петковића и Бесника Бисљимија са специјалним изаслаником Европске уније Мирославом Лајчаком.

Сусрет је уследио након одлагања примене мере о регистарским таблицма за 48 сати што је од премијера лажне државе Аљбина Куртија затражио амерички амбасадор у Приштини.

На састанку председника Србије Александра Вучића и премијера лажне државе Косова Аљбина Куртија прошлог понедељка у Бриселу, подсетимо, није постигнут никакав споразум о питању регистарских таблица, а шефови преговарачких тимова Београда и Приштине Петар Петковић и Бесник Бисљими данас су уз посредовање ЕУ сатима тражили излаз из садашње кризе на КиМ.

Извор: Курир.рс