Православље

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ДОКАЗ ДА ЈЕ СТАРАЦ НЕКТАРИЈЕ СВЕТАЦ: Верници су пришли да му целивају руку, а онда се ДЕСИЛО… (ВИДЕО)

Православни верници масовно деле видео који приказује, како верују, прво чудо архимандрита Нектарија Виталиса Егинског који се упокојио 8. фебруара у Камаризи близу Атине.

На снимку насталом поред посмртног одра види се како свештеници прилазе да целивају руку старца која је, како наводе, мекана и гипка као да је заспао.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводе, то је прво чудо старца којег су још за живота сматрали свецем и који је познат по томе да је вгајио велику љубав према поклоницима из Србије, Црне Горе, Републике Српске…

Како се наводи на сајту радија Светигора старац је много је волео страдални српски народ. Од светитеља, поред Светог Нектарија много је поштовао Светог Василија Острошког, коме се свакодневно молио и коме је направио трон у Цркви са иконом Светог Василија и папучама светог Василија које му је митрополит Амфилохије послао на благослов. Сваке године празник Светог Василија се у Камаризи прослављао на најсвечанији начин.

Чувена је прича о чудесном исцељењу старца Нектарија који је молитвом и вером успешно преболео тежак облик рака о чему је више пута сведочио.

Прво чудо старца Нектарија по упокојењу…Рука старца Нектарија Виталиса који се упокојио је мекана и гипка као да је заспао.Слава Богу за све! ☦

Posted by Селена Ђорђевић on Monday, February 12, 2018

 

Фото: Фејсбук принтскрин

Извор: Курир