Србија

ДАНАС ОБЛАЧНО УЗ ПОВРЕМЕНУ КИШУ У ОВИМ ДЕЛОВИМА МОГУЋ И СЛАБ СНЕГ! После подне стиже промена

Фото: фејсбук принтскрин

Временска прогноза за суботу 12. новембар

У Србији ће током дана бити претежно облачно, слаба киша ће падати понегде у источним, централним и јужним пределима, као и у Бачкој, а после подне се очекује постепено разведравање. Према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, најнижа температура износиц́е од 4 до 8, а највиша од 12 до 15 степени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ујутру се очекује местимично магла. На високим планинама, изнад 1.500 м, краткотрајно ће падати и слаб снег. После подне постепено разведравање и то прво у кошавском подручју услед појачања југоисточног ветра. Дуваће слаб до умерен источни и североисточни ветар.

И у Београду ће ујутру бити магла или ниска облачност. Пре подне претежно облачно, после подне постепено разведравање уз слаб и умерен источни и југоисточни ветар. Најнижа температура од 6 до 8, а највиша дневна око 14 степени.

Према изгледима времена за наредних седам дана, до суботе, 19. новембра, у недељу и понедељак претежно сунчано и мало топлије. По котлинама, долинама река и на висоравнима западне и јужне Србије магла или ниска облачност која ц́е се понегде задржати и дуже током дана.

У понедељак увече и током ноћи у југозападним и западним, а у уторак и у осталим пределима променљиво облачно местимицно са краткотрајном кишом. Затим, претежно облачно са честом појавом кише, на високим планинама са снегом, уз постепени пад температуре посебно од четвртка.

 

Извор: Srbija Danas