Свет

ДРАМАТИЧНО! ДВЕ РАКЕТЕ ПАЛЕ НА ПОЉСКУ: Премијер сазвао хитан састанак владиног Комитета за безбедност! (ФОТО)

Две ракете пале на територију Пољске око 16.00 часова по локалном времену, пишу пољски медији.

▪️Пољски премијер Матеуш Моравјецки сазвао је хитан састанак владиног Комитета за безбедност и одбрану, саопштио је његов портпарол.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Две залутале ракете пале су у град Прзеводов у Пољској на граници са Украјином.

Погодили су сушаре за жито. Двоје људи је погинуло. Полиција, тужилаштво и војска су на лицу места, пренео је незванично Радио ЗЕТ.

Ватрогасна служба је раније потврдила да је дошло до експлозија у Пшеводову. – Разлози за овај догађај тренутно нису познати – рекао је у интервјуу за Радио Лублин старији капетан Марцин Лебједович, портпарол окружног штаба Државне ватрогасне службе у Хрубешову.

– Добили смо дојаву о експлозији у сушари. Заправо, по доласку потврђујемо да се тако нешто догодило. Две особе су преминуле на лицу места. Тренутно обезбеђујемо место догађаја и осветљавамо простор акције – додао је он.

Званично се не наводи узрок ванредне ситуације, међутим пољски медији јављају да је украјинска ПВО данас оборила две ракете које су пале на територију Пољске.

Подсетимо, данас поподне на Украјину је испаљено 100 крстарећих ракета са 15 стратешких бомбардера ТУ 95МС са подручја Родтовске области Русије. Ракете су испаљене са бродова и подморница Црноморске флоте и Каспијдке флотиле са Каспијског језера.

ПЕНТАГОН: Не можемо да потврдимо извештаје да су две руске ракете прешле у Пољску

Амерички Пентагон саопштио је да не може да потврди извештаје да су две руске ракете прешле у Пољску и убиле две особе, преноси Ројтерс.

– Свесни смо извештаја штампе у којима се наводи да су две руске ракете погодиле локацију унутар Пољске близу границе са Украјином. Могу вам рећи да у овом тренутку немамо никакве информације које би потврдиле те извештаје и да то даље испитујемо – рекао је портпарол Пентагона Патрик Рајдер.

Извор: Курир.рс/wiadomosci.radiozet.pl