Свет

ДРЖАВА ДАЈЕ ЈЕДНОКРАТНУ ПОМОЋ: Студентима – 200, запосленим и пензионерима 300 евра

Немачка влада донела је одлуку о уплати 200 евра једнократне помоћи за ублажавање последица поскупљења енергената студентима и полазницима стручних школа.

Око 3,4 милиона студената и полазника стручних школа у Немачкој требало би да има користи од ове мере, која је део пакета помоћи за немачке грађане који би требало да ублажи финансијске последице поскупљења енергената, а посебно гаса, преноси Индекс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Студенти могу да поднесу захтев за уплату на посебном сајту, а услов је да су 1. децембра ове године уписани на неки од факултета у Немачкој и да имају регулисан боравак у овој земљи.

Студентима слабијег материјалног стања који се налазе у програму државног кредитирања студија, већ је, додатно уз ових 200 евра, предвиђено и 575 евра помоћи за порасле трошкове грејања.

Запослени и пензионери добиће по 300 евра као део пакета помоћи. Пакет помоћи предвиђа наплату рачуна за гас за децембар и увођење горње границе цене гаса од марта следеће године. За укупно три пакета помоћи савезне владе издвојено је преко 300 милијарди евра, који би требало да ублаже финансијске последице значајног повећања цена енергената.

Извор: Индекс