Православље

Ево који ће вас архангел чути ако се молите за здравље, срећу или духовни напредак…(ВИДЕО)

У хришћанском свету архангели су јако поштовани и верници им се често обраћају молитвама за помоћ.

Међутим, сваки архангел има своје место и своју функцију у хијерархији архангела, па им се тако ваља и обраћати. Сваки архангел има неку посебну, себи својствену карактеристику, па се према њој и молимо одређеном архангелу да нам помогне да превазиђемо себе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Архангела има 7.

То су Михаило, Гаврило, Рафаило, Урило, Саплатило, Јерудило, Варахило. Занимљиво је да их је баш седам, онолико колико је дана у недељи (и колико је дана Богу требало да створи Земљу, укључујући дан за одмор), колико је на небу планета видљивих голим оком… Уочљива је мистична симболика.

Ево када се ком архангелу треба молити

Михаила је Бог створио првог и он је вођа свих арханђела. Његово име значи: Онај ко је као Бог. Пре него што су настали људи, започео је рат на небу, а Михаило је био заповедник небеске војске која је победила Луцифера и збацила га на земљу.

Ово је врло моћан анђео и често се појављује у древним текстовима, поштују га све монотеистичке религије, заштитник је Израела.

Негде га повезују га са Сунцем, његовом наранџастом и златном бојом. Злато Сунца асоцира на благостање, здравље, срце, креативност, моћ, успех… Примаран Михаилов задатак је да победи зло у нама (убијањем Звери и збацивањем са Неба).

Он својим пламеним мачем пресеца нити страха, извора свих лоших вибрација и осећања. Обраћамо му се кад нам је потребна нова снага, мотивација, вера у себе, кад морамо поново да учврстимо и дефинишемо своју животну сврху.

Када се затекне око нас, они истанчанијих чула могу видети бљескове светлоплаве и гримизне боје.

Најдражи и најпопуларнији арханђео је свакако Гаврило, чије име значи: Бог је моја снага. У Библији се јавља пророцима и људима као анђео, у свем свом бљештавилу и слави. Његов задатак је да пророцима тумачи визије и да преноси људима важне вести.

Највећа и најважнија коју је икад донео људима била је вест Марији да ће родити сина Исуса.
Повезују са Месецом који је традиционално повезан са емоцијама и интуицијом, боје су му сребрна и бела.

Гаврилу се треба обраћати ако нам је потребно усмерење у тренуцима промене у животу, кад треба да протумачимо своје снове и кад осећамо да нам небо нешто говори, а немамо довољно изражену интуицију да то чујемо. Гаврило ће нам као гласник небеса пренети поруку.

Арханђела Рафаила повезују са исцељивањем, а његово име значи: Бог лечи. Но, он је због библијске приче у којој прати Тобију на путовању, повезан и са путовањима, сматра се заштитником слепих, лекара и путника, а посебно „срећних сусрета”.

Његова планета је Меркур. Обраћамо му се за брже излечење и очување здравља. Када смо на путовању, можемо га замолити да нас чува и бдије над нама. Овај је арханђео некако најсимпатичнији и врло врцкаст, често га приказују како весело чаврља са смртницима.

Када се појави, могуће је видети одбљесак зеленог светла. Рафаел вам свакако може помоћи да отпустите лоше емоције и излечите душу.

Име архангела Урила значи: Светлост Божја. Овај арханђео сматра се једним од најмудријих анђела, доноситељ је сјајних идеја и дубоких интелектуалних увида. Он је пророку Езри помогао је да растумачи визије о доласку Месије. Сматра се да је он донео и знање о алхемији.

Урилова планета је Марс. Обраћамо му се кад се нађемо пред наизглед нерешивим проблемом, духовним изазовом, потребом за увидима.

Канонизовани, библијски анђели су само Михаило, Гаврило и Рафаило. Осим ове четворице, спомињу се још тројица арханђела, а њихова имена варирају од извора до извора.

То су:

Салатил (Молитвеник Божији) анђео молитве, који непрестано моли Бога за све људе и њих саме побуђује на молитву. Представљен је се са очима и лицем усмереним на доле и рукама прекрштеним на грудима у молитви.

Јегудил (слава Божија) је укрепитељ људи који се труде ради славе Божје и старатељ је о небеској награди која им је припремљена.

Представљен је се са златним венцем у десној руци, а у левој држи троструко сплетен бич.

Варахил (Благослов Божји) је арханђео који људима доноси благослов и благодат од Бога.

У данашње време, кад говоримо о анђелима, најчешће се цитира хришћанско мистично дело с краја 5. века, Небеска хијерархија, непознатог мистика који се крије иза имена Дионисије Ареопагит.

Он је у том теолошко-мистичном спису анђеле поделио у три небеске сфере: небеске саветнике, небеске управнике и небеске гласнике. У овој последњој групи се налазе нама најближа бића, анђели, чији је задатак да нам преносе поруке из виших сфера.

Извор:Београд.ин/Србија Јавља