Русија

ХИТНО САОПШТЕЊЕ ВЛАДИМИРА ПУТИНА: „Крећемо…“

Руски председник Владимир Путин предложио је на оперативном састанку Савета безбедности РФ да се разговара о питањима унапређења цивилне одбране.

Ову тему је предложило Министарство за ванредне ситуације Руске Федерације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Данас имамо планиран разговор о важном питању. Министарство за ванредне ситуације предложило је да се разговара о питањима унапређења цивилне одбране. Хајде да кренемо са радом „, рекао је Путин.

Оперативни састанак Савета безбедности организован је уживо, иако је Путин од почетка пандемије корона вируса традиционално одржавао такве састанке путем видео конференције, са изузетком изузетно важних састанака Савета безбедности.

У законодавству Руске Федерације, цивилна одбрана је дефинисана као систем мера за припрему и заштиту становништва, материјалних и културних вредности од опасности које произилазе из војних сукоба, или као последица ових сукоба у ванредним ситуацијама.

Састанку су присуствовали министар спољних послова Сергеј Лавров, министар одбране Сергеј Шојгу, заменик председника Савета безбедности Дмитриј Медведев, секретар Савета безбедности Николај Патрушев, председавајућа Савета Федерације Валентина Матвијенко, председник Државне думе Вјачеслав Володин, министар унутрашњих послова Владимир Колоколцев, директор Федералне службе безбедности Александар Бортников, директор Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин, специјални представник председника за заштиту животне средине, екологију и саобраћај Сергеј Иванов и министар за цивилну одбрану, ванредне ситуације и катастрофе Менаџмент Александар Куренков.

Извор: Новости