Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Наложено стање приправности у овом делу Србије

Због могућих обилних падавина у наредна три дана Општински штаб за ванредне ситуације општине Лучани наложио је стање приправност јер се може очекивати изливање бујичних водотокова на територији општине.

– У стању прирправности налазе се надлежна предузећа ЈКП „Комуналац“ Лучани и ЈП Драгачево путеви“ Гуча, са обавезом да обезбеде дежурство механизације и људства, како би се обезбедило правовремено реаговање у случају потребе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Апелује се и на грађане да предузму све превентивне мере у циљу спречавања и ублажавања последица које могу настати услед изливања бујичних водотока, да прочистите пропусте, мостове и канале – речено је за РИНУ у Штабу за ванредне ситуације.

Најкритичнија тачка у Лучанима, река Бјелица, која је у претходним поплавама носила све пред собом сада је укроћена и не представља опасност за грађане, јер је постављен бедем који брани домаћинства од поплава. Ризични су још само планински бујични потоци.

Раније данас од РХМЗ-а стигло је и упозорење на велику количину падавина за подручје Републике Србије, у коме се наводи да ће у северној, западној и централној Србији у периоду од 18.11. до 21.11.2022.године, количина падавина бити од 40 до 70 мм за 4 дана, локално и више.

Извор: РИНА