Србија

ХЛАДНО ЈУТРО ТЕМПЕРАТУРЕ У МИНИСУ! Стижу нове падавине у овим пределима и снег

Фото: Фејсбук принтскрин СТАРЕ ЛЕСКОБАЧКЕ ИЗРЕКЕ И ИЗРАЗИ

У Србији ће данас бити умерено до потпуно облачно и суво време, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током јутра местимично магла и слаб мраз. Ветар слаб и умерен, северни и северозападни. Увече на западу и југозападу местимично са кишом, у планинским пределима са снегом уз формирање мањег снежног покривача. Најнижа температура од минус два степена до три, а највиша дневна од шест до 10.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду током јутра магла и слаб мраз. Током дана умерено до потпуно облачно и суво. Ветар слаб, северни и северозападни. Најнижа температура од нула до три степена, а највиша дневна око осам.

Освануло хладно јутро

Температура у већем делу Србије овога јутра, према мерењима у шест сати, била је испод нуле. Најхладније било је у Сјеници (-5), док је најтоплије јутро освануло у Београду и Нишу где је жива у термометру била један степен изнад нуле.

РХМЗ најавио нове падавине

„У току јутра у нижим пределима, по котлинама и долинама река местимично магла и слаб мраз. Ново наоблачење с кишом, на планинама са снегом очекује се вечерас, прво на југозападу Србије, а у току ноћи и у осталим крајевима. У неделју у планинским пределима стварање/повећање висине снежног покривача за 5 до 10 цм. У нижим пределима на југу и југоистоку Србије киша ће краткотрајно прећи у суснежицу и снег касније после подне и увече. Почетком наредне седмице (28 – 29. новембар) углавном суво, а у кошавском подручју очекује се појачање југоисточног ветра“најавио је РХМЗ.

Упаљен метео аларм

У Србији данас је на снази жути метео аларм због магле, што значи да време може бити потенцијално опасно.

„Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике“, објашњавају из РХМЗ.

 

 

Извор: Курир