Свет

ИТАЛИЈА ЗАВИЈЕНА У ЦРНО

Једна жена је данас пронађена мртва, а око 10 људи се и даље воде као нестали на италијанском острву Искија у Тиренском мору око 30 километара од Напуља, након што је клизиште покренуто јаким кишама урушило један објекат, саопштио је локални италијански званичник.

Рано јутрос, јака киша погодила је лучки градић Казамичола Терме, један од шест малих градова на острву Искија и изазвала поплаве и рушење зграда.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Потврђено је да је једна жена погинула, а још 10 особа се воде као нестале, међу њима и једно дете – рекао је префект Напуља Клаудио Паломба на конференцији за новинаре и додао да је евакуисано око 100 људи који живе у близини подручја клизишта, пренео је Ројтерс.

Раније данас, италијански министар унутрашњих послова Матео Пјантедози демантовао је свог колегу у влади, министра инфраструктуре Матеа Салвинија који је јутрос саопштио да је у клизишту живот изгубило осморо људи.

Седамдесет ватрогасаца спроводи акцију на острву Искија настојећи да спасу житеље оштећених зграда и пронађу нестале особе, објавила је италијанска ватрогасна бригада на свом Твитер налогу.

Ватрогасци су претходно објавили да су успешно извукли један аутомобил из мора и спасили двојицу путника, пренео је раније Ројтерс.

 

 

 

 

 

 

Извор: sd.rs

Ознаке