Свет

ИЗГОРЕЛО 35 СПРАТОВА ЗГРАДЕ У ДУБАИЈУ, БЛИЗУ БУРЏ КАЛИФЕ!

У понедељак ујутру десио се пожар вишестратнице која се налази у близини Бурџ Калифе.

Пожар је избио у понедељак рано ујутро у вишеспратници од 35 спратова у Дубаију у близини Бурџ Калифе, највише зграде на свету, јавља АП. Појавили су се снимци на друштвеним мрежама где се види како се пламен шири по целој згради од 35 спратова. Ватра је како јављају локални медији до зоре угашена, али је велики део фасаде изгорео.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Зграда је део комплекса и налази се у близини Бурџ Калифе. Није одмах било јасно да ли је било повређених у пожару у стамбеној згради, који је угашен до тренутка када је новинар Асошиејтед преса стигао на лице места.

Бинду Раи који је био у близини пожара је казао да је ватра избила око 2.20 ноћас. „Моја мајка се пробудила када је ватра избила јер јој је цела соба била осветљена“, рекла је она за локалне медије.“Моја зграда гледа на Булевар 8 и према ономе што нам се чинило, све на левој страни зграде је горела од врха до дна. Ватра се проширила у два стана која су била негде на пола пута. За остатак зграде, она је била ограничена на спољашњост.“

Она је рекла да су комади крхотина у једној фази падали на земљу. „Стање је стављено под контролу до 3.45 и могли смо да видимо ватрогасце и екипе хитне помоћи на лицу места“, рекла је она.

„Пријатељ, који живи у близини џамије која се налази преко пута Булевара, рекао ми је да је цела област ограђена и да су људи одведени у Рове и друга места“. Низ пожара у високим зградама у Дубаију препуном небодера последњих година оживела су питања о безбедности материјала који се користе у земљи за градњу.

У новогодишњој ноћи 2015, пожар је избио и у једном од најелегантнијих хотела и резиденција у Дубаију у близини Бурџ Калифе, подсећа АП.

 

 

Извор: Мондо

Ознаке