Србија

ЈЕДИНИ ЈЕ ПРИЗНАО! Нисмо испоштовали договор из свлачионице!

Фото: Pixabay.com

Пораз од Бразила.

Мислили смо да можемо, али се испоставило да је Бразил ипак за класу бољи од Србије, ако би се гледало само друго полувреме, можда и за две. Ипак, Орлови никако не смеју да клону духом, на реду су дуели са Камеруном и Швајцарском где су нам шансе много реалније и где треба тражити шансу за пласман у нокаут фазу Маундијала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након утакмице са Бразилом своје утиске је изнео Дарко Лазовић, који је ушао са клупе, али није допринео промени дешавања на терену.

– До примљеног гола смо се добро држали и играли онако како смо се припремили. Можда смо мало више требали да играмо, али опет играш колико ти противник дозвољава. Оставили смо им доста простора код првог гола, они су добри један на један, они су то искористили до самог краја. Анализираћемо грешке из ове утакмице и окрећемо се следећој која нас чека у понедељак против Камеруна.

Није лепо изгубити утакмицу, иако смо изгубили од једног од фаворита за освајање Светског првенства. Мислим да смо могли боље да одиграмо, посебно у тих последњих пола сата. Ништа није изгубљено, остају нам 2 утакмице, где је све у нашим рукама и прилика да прођемо групу.

Које су то грешке које су направљене?

– После гола смо некако пали, оставили смо им доста простора, где су они својим индивидуалним квалитетом показали своју снагу и ту им је тешко парирати. Последњих пола сата нисмо одиграли добро, морали смо да држимо више лопту у ногама, имали смо неке јефтине грешке, тешко је било тако доћи до резултата и они су заслужено победили.

– Нисам задовољан својом игром, искрено. Нисам задовољан како сам ушао.

Да ли је постојао страх од Бразила?

– Мислим да страх није постојао, то је груба реч. Можда је после тог првог гола ушла несигурност у наше редове, покушавали смо да дамо гол, али смо им оставили доста простора. Били смо компактни у првом полувремену, и до тог првог гола нису стварали неке шансе, али кад им оставиш простора, онда долази њихов квалитет до изражаја.

Који је био договор пред утакмицу, јер је селектор деловао после утакмице утучено и незадовољно?

– Договор је био да играмо као што смо играли од када је он селектор, али ми то нисмо испоштовали. Требало је да држимо више лопту у ногама и не грешимо у тим „сигурним“ пасовима, али то је је један од разлога што нисмо створили неке шансе којима бисмо их угрозили.

Може ли ово да поремети екипу?

– Не може. Тек је почело Светско првенство, тек је прва утакмица. Мада нисмо срећни, што се мене тиче, ни како смо одиграли, ни резултатом. Све је и даље у нашим рукама. Окрећемо се утакмици са Камеруном, да исправимо грешке које смо правили и да играмо као што смо играли до ове утакмице.

 

Извор: Srbija Danas