Свет

КАДИРОВ СЕ ХИТНО ОГЛАСИО: Момци елиминисали претњу, заплењено западно оружје, напад одбијен

Лидер Чеченске Републике Рамзан Кадиров објавио је на свом Телеграм каналу најновије снимке из правца Херсона.

Како је истакао у опису видеа, војници пука “Север”, под вођством команданта Хасмагомеда Магомадова, успешно су одбили неколико непријатељских напада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Као резултат непромишљених акција, непријатељ је претрпео велике губитке. Конкретно, уништено је до 200 националиста, као и неколико јединица тешке војне опреме и путничких возила намењених за превоз особља. Момци су елиминисали претњу што је брже могуће и без губитака, што потврђује високу професионалност бораца Северног пука. Истовремено су свој ионако богат арсенал допунили заробљеним западним оружјем – казао је вођа Чечена.

Према његовим речима, међу уништеним милитантима овог пута велики број је америчких и пољских плаћеника.

– Међутим, верујем да тамо нема такозваних “плаћеника”, а цела ова легенда о међународној легији је измишљена само да би се сакрило присуство НАТО трупа у Украјини. Ипак, нападачи су уништени, а та чињеница нам јасно говори да је чак и наводно најјача армија на свету способна да се сакрије само иза обичних војника Оружаних снага Украјине. Међутим, ова стратегија се овога пута није оправдала – поручио је Кадиров који је додао да захваљујући храбрости чеченских бораца, непријатељ постепено схвата своју беспомоћност и бесмисленост било каквих покушаја контраофанзиве.

Извор: Srbija Danas