Србија

КИША И СНЕГ ДАНАС У ОВИМ ДЕЛОВИМА ЗЕМЉЕ! Ево какав викенд је пред нама

У Србији ће данас бити умерено облачно и суво време са сунчаним интервалима, а понегде су могући киша и снег, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Краткотрајна киша, а на планинама снег, очекују се само на истоку и југоистоку Србије и у Банату. Ветар слаб и умерен, на истоку Србије повремено и јак, западни и северозападни. Најнижа температура од два до седам, а највиша дневна од седам до 13.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Београду данас умерено облачно и суво време, са сунчаним интервалима. Ветар слаб и умерен, западни и северозападни. Најнижа температура од три до пет, а највиша дневна око 10.

РХМЗ најавио кишу и снег

„На високим планинама магла која смањује видлјивост на 100 до 300 м, локално и мање. У осталим деловима землје тек понегде са слабом кишом, а на планинама са слабим снегом“, наводи се у најави РХМЗ.

Време наредних дана

У суботу хладније јутро и могућа магла и слаб мраз. Током дана променљиво облачно уз мало сунчаних интервала и сумаглицу. Понегде на северу и по котлинама се магла може задржати већи део дана. Крајем дана наоблачење на југозападу и западу Србије условиће слабу кишу и могућу суснежицу у касним вечерњим сатима. Ветар слаб североисточни и северни. Притисак мало изнад нормале. Минимална температура од -3°c до 3°c, а максимална од 6°c до 9°c. Увече слаба киша и суснежица на западу Србије. Температура у 22х од 1°c до 5°c.

У недељу облачно и мало хладније са слабом кишом, а на планинама са снегом. Само ће на северу Србије бити претежно суво. Понегде у нижим пределима западне и централне Србије може бити суснежице. У понедељак падавине одлазе ка југоистоку и постепено престају. У уторак суво.

 

Извор: Курир